Kremlj razmatra mogućnost drugog vala mobilizacije

Peskov je rekao da Rusija želi da ostvari svoje ciljeve u okviru "specijalne vojne operacije" i da će ih ostvariti

21.11.2022. 18:16
  • Podijeli:
kremlj_mobilizacija_anadolija 1-1669042083233.webp Foto: Anadolija

Kremlj ne razmatra mogućnost drugog vala vojne mobilizacije u Rusiji, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da Rusija želi da ostvari svoje ciljeve u okviru "specijalne vojne operacije" i da će ih ostvariti.

Takođe je istakao da promjena vlasti u Kijevu nije cilj "specijalne vojne operacije", napominjući da Moskva poziva druge zemlje da utiču na Ukrajinu da prestane sa granatiranjem nuklearne elektrane Zaporožje.

Moskva i Kijev su se u nedjelju rano optužili za granatiranje objekata u nuklearnoj elektrani.

Peskov je takođe najavio da se ruski predsjednik Vladimir Putin sprema da učestvuje na samitu Evroazijske ekonomske unije u Biškeku 9. decembra i da ruski lider namjerava da ima odvojeni sastanak sa armenskim premijerom Nikolom Pašinjanom.

Putin je ranije ovog mjeseca rekao da je u okviru djelimične vojne mobilizacije u toj zemlji regrutovano 318.000 ljudi, od kojih 49.000 već obavlja borbene misije u Ukrajini.

Od 21. septembra do 28. oktobra Rusija je izvršila djelimičnu vojnu mobilizaciju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()