Kiparski političari reagovali na prijetnje Hezbolaha: "Mi smo dio rješenja, a ne problema"

Podsjetimo, šef libanskog Hezbolaha upozorio je Kipar da bi mogao postati dijelom rata ukoliko nastavi dozvoljavati da koristi svoje aerodrome i baze za vojne vježbe

20.06.2024. 10:49
  • Podijeli:
Tan2024-02-0817093212_9 hezbolah AP PhotoHadi Mizban-65cde4cdb8466.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Hadi Mizban

Nakon što je lider Hezbolaha Hassan Nasrallah u svom govoru prvi put otvoreno zaprijetio i Kipru te poručio kako će zemlja biti legitimna meta ukoliko ponudi svoje aerodrome izraelskoj vojsci, oglasili su se i zvaničnici ove otočne države.

Prvi koji je reagovao bio je predsjednik Kipra Nikos Christodoulides koji je poručio kako prijetnje Hezbolaha ni na koji način ne odražavaju ono što se pokušava, a to je da se stvori slika da je Kipar umiješan u bilo kakve vojne operacije.

"Kipar je dio rješenja, a ne dio problema. Kao takvi smo prepoznati u cijelom arapskom svijetu kao i na međunarodnom nivou, posebno zbog uspostavljanja pomorskog koridora Kipar - Gaza kojim se dostavlja humanitarna pomoć u ovaj dio.

Podsjetimo, šef libanskog Hezbolaha upozorio je Kipar da bi mogao postati dijelom rata ukoliko nastavi dozvoljavati da koristi svoje aerodrome i baze za vojne vježbe.

"Neprijatelj dobro zna da smo se pripremili za najgore… i da nijedno mjesto neće biti pošteđeno naših raketa", rekao je Nasrallah.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()