Izraelci s buldožerima ušli u selo i porušili Palestincima kuće

Nastavak nasilja na Zapadnoj obali

28.06.2024. 22:55
  • Podijeli:
rusenje kuce zapadna obala  x com-667f16799d33c.webp Foto: Screenshot / X-com

Izraelski vojnici uništili su 11 objekata u izoliranoj zajednici na Zapadnoj obali, ostavljajući 50 ljudi bez krova nad glavom. Ovo se događa usred izvještaja o porastu rušenja kuća i rastućem nasilju na palestinskom području.

Radnici s buldožerima stigli su u pratnji vojnika Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) u Umm al-Kheir, selo u kojem uglavnom žive pastiri.

Srušili su šest kuća, šatore, generator električne energije, solarne ćelije i spremnike za vodu, navode izraelski aktivisti i lokalno stanovništvo.

Oštećena su i poljoprivredna zemljišta i ograde te iščupana stabla. Uništena je trećina infrastrukture sela. "Godinama smo se borili na izraelskim sudovima protiv ovoga jer je većina sela pod prijetnjom rušenja", kazao je Eid Suleiman.

"Ovaj put su došli bez da su rekli našem advokatu. Nismo imali vremena pokupiti svoje stvari. Postavili smo nekoliko šatora da se djeca rashlade. Ali bojimo se da će se vojnici vratiti te uzeti i njih jer kažu da gradimo bespravno", dodao je.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()