Francuska pred stanjem uzbune? Mladić do detalja isplanirao nadap tokom Olimpijskih igara

Darmanin je precizirao da je Čečen planirao da napadne gledaoce, ali i snage bezbjednosti, te da pogine kao mučenik.

31.05.2024. 18:52
  • Podijeli:
olimpijske igre pixabay-661ad18d3cbcd.webp Foto: Pixabay

 Francuske snage bezbjednosti uhapsile su ranije ovog mjeseca u Sent Etjenu Čečena starog 18 godina pod sumnjom da je planirao napad na gradski fudbalski stadion tokom Olimpijskih igara ovog ljeta, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin.

Manje od dva mjeseca prije početka Olimpijskih igara, Francuska je pod stanjem najviše bezbjednosne uzbune.

"Prve informacije pokazuju da je aktivno planirao napad na stadion `Žofro Gišar` u Sent Etjenu tokom fudbalskih utakmica koje će se tamo igrati u vrijeme Olimpijskih igara", saopštio je Darmanin.

Osumnjičeni je bio inspirisan islamističkom ideologijom, dodao je on.

Darmanin je precizirao da je Čečen planirao da napadne gledaoce, ali i snage bezbjednosti, te da pogine kao mučenik.

U saopštenju se navodi da je ovo prvi slučaj da je osujećen napad koji je trebao da bude izvršen tokom Olimpijskih igara. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()