Forbs: Akcije Tesle pale za 13 odsto, Mask izgubio oko 17 milijardi evra

Bez obzira na to Mask ostaje najbogatija osoba u svijetu

26.01.2024. 20:58
  • Podijeli:
Tesla pixabay-6473596fe810b.webp Foto: Pixabay

Kako su akcije Tesle pale 13 odsto, nakon što je kompanija prijavila da nije poslovala u skladu s procjenama o prihodima u proteklom periodu, neto vrijednost njenog direktora i vlasnika Ilona Maska umanjena je za više od 17 milijardi evra, objavio je danas Forbs.

Bez obzira na to Mask ostaje najbogatija osoba u svijetu.

Akcije Tesle pale su 13,2 odsto na 166,38 evra u četvrtak, a Mask je izgubio 17,3 milijardi evra, prenio je medij.

Forbs napominje da je pad uslijedio nakon izvještaja o prihodima kompanije za četvrti kvartal, koji nije bio u skladu s procjenama, a prihod za taj period iznosio je 23,6 milijardi evra, iako se očekivalo da će biti 23,81 milijardi evra.

Akcije američkih proizvođača električnih automobila, Rivian i Lucid, takođe su pale za jedan i šest odsto.

Prema podacima Forbsa, Mask, koji posjeduje oko 21 odsto Tesle, ostaje najbogatija osoba u svijetu s procenjenom neto vrijednošću od 187 milijardi evra, što je i dalje oko 18,4 milijardi evra više od Bernara Arnoa iz LVMH-a.

Mask je u novembru 2021. imao 295 milijardi evra i prva je osoba u istoriji koja je dostigla toliku neto vrijednost.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()