Evakuisana fabrika Forda u Misuriju, stigle opasne prijetnje

Muškarac tvrdio da je naoružan eksplozivom, puškom i pištoljem u toaletu fabričke zgrade

19.07.2023. 13:37
  • Podijeli:
Tan2022-11-24_16335823_2 Ford AP PhotoDavid Zalubowski-1669357847033.webp Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Fabrika za montažu Forda u Klejkomu, u američkoj saveznoj državi Misuri, evakuisana je i zatvorena nakon što je policija primila izvještaj o mogućoj pretnji.

Na konferenciji za novinare, policija okruga Klej saopštila je da je muškarac koji je tvrdio da je naoružan eksplozivom, puškom i pištoljem, pozvao obezbjeđenje fabrike i rekao da se navodno zabarikadirao u toaletu fabričke zgrade. 

Incident se dogodio u utorak kasno po podne po lokalnom vremenu, prenosi ABC njuz.

Dok su vlasti pokušavale da provjere moguću prijetnju, muškarac je policajcima saopštio lažno ime. 

Muškarac, čiji identitet nije poznat, uspio je da tačno imenuje nadzornika u fabrici, saopštila je policija. 

Prema saopštenju, poziv o mogućoj prijetnji stigao je sa lažnog broja.

Zbog incidenta izvršena je evakuacija u fabrici Ford i obustavljena je proizvodnja tokom noći.

U utorak uveče, policija je saopštila da njihov specijalni tim „nije bio u mogućnosti da locira nikoga tokom preliminarne pretrage područja gdje je osumnjičeni rekao da se nalazi“.

Pošto je riječ o velikom fabričkom prostoru i dodatni taktički timovi u regionu su angažovani da pomognu u pretraživanju i čišćenju objekta, navodi se u saopštenju.

Nema izvještaja o povrijeđenima i nema dokaza o pucnjavi ili prisustvu oružja, saopšteno je kancelarije šerifa okruga Klej. 

Fabrika za montažu u Kanzas Sitiju zapošljava oko 7.250 radnika, navodi se na sajtu Forda.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()