Držala dijete u kavezu: Policija došla da uhapsi majku, pa ugledali mališana u užasnom stanju

Tokom medicinske procjene u bolnici, medicinsko osoblje je potvrdilo da dvogodišnjak ima “modrice na licu i tijelu”.

20.05.2024. 16:06
  • Podijeli:
policijsko-vozilo-svjetlosni-signal-pixabay.jpg

Naeša Lumpkin (24) iz Njujorka optužena je da je ugrozila bezbjednost svog djeteta (2) ostavljajući ga zatvorenog u kavezu u njihovoj porodičnoj kući.

Američka policija saopštila je u četvrtak, 16. maja, da je majka uhapšena nakon što je njen sin pronađen u užasnim uslovima, sa modricama po tijelu. Kasnije je ustanovljeno da je ranije imao prelom dva rebra koja su već bila srasla što govori da su povrede nastale dosta ranije.

Majka je prilikom ispitivanja rekla da je dječak povrijedio rebra kada je pao niz stepenice krajem prošle godine ili početkom ove, ali da ona nije smatrala da su mu povrede “strašne” zbog čega ga nije odvela kod ljekara.


Tokom medicinske procjene u bolnici, medicinsko osoblje je potvrdilo da  dvogodišnjak ima “modrice na licu i tijelu”. Utvrđeno je i da dijete ima dva slomljena rebra koja su zarastala, a prema njihovim procjenama, povreda je nastala između deset dana do dvije nedjelje prije nego što je dijete stiglo u bolnicu, saopštila je policija.

Nesrećni dječak je otkriven nakon što je policija došla da uhapsi majku ranije ove godine po drugoj osnovi.

Kada su stigli u kuću da je uhapse, našli su njenog dvogodišnjeg sina u zasebnoj spavaćoj sobi unutar “improvizovanog kaveza” napravljenog od ograde za igru koja je bila prekrivena komadom krevetića vezanog sa tri strane. U saopštenju se navodi da u kavezu nije bilo dovoljno mjesta da dijete “stane ili izađe iz kaveza”.

Policija je podijelila fotografiju malog kaveza, na kojoj se vide komadi sivog krevetića koji su vezani zajedno u jedno. Otpad i fekalije su bile razbacane po kavezu, navodi se u policijskom izvještaju, u kojem se dodaje da su fekalije razmazane i po zidu pored njega.

“Tamo je bilo ostataka hrane unutra. Kosti od pilećih krilaca. Kosti ili neka vrsta pilećih kostiju. Bilo je odvratno”, rekao je vojnik Džejms O'Kalahan za VKBV-TV za scena.

Policija je u izvještaju navela da su mališan i kavez bili prekriveni “ljudskim fekalijama i urinom”.

“Postojali su neki izgovori zašto je dijete bilo tako u tom kavezu. Nijedan od njih nije bio dobar razlog. Budimo iskreni, nijedno dijete nije zaslužilo da tako živi”, dodao je O'Kalahan.

Istražitelji na licu mjesta pozvali su Službu za zaštitu djece okruga Еri i ambulantna kola Hitne pomoći u kuću da pruže medicinsku pomoć djetetu. Mališan je zatim prevezen u Oisheijevu dječju bolnicu na liječenje, saopštila je državna policija.

Prema američkom zakonu, ukoliko se sud izjasni da je majka kriva, prijeti joj zatvorska kazna u trajanju od godinu dana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()