Donald Trump skupio milione donacija samo 24 sata nakon presude

Do petka navečer taj se iznos popeo na 52,8 miliona dolara

01.06.2024. 10:49
  • Podijeli:
trump reuters-660bfd1e6acfd.webp Foto: Reuters

Kampanja republikanskog kandidata Donalda Trumpa u petak je objavila da je u prvih 24 sata nakon što je on proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata prikupila više od 50 miliona dolara donacija.

“To je više od dva miliona dolara po satu. Unutar nekoliko minuta nakon proglašenja presude naš sistem za donacije bio je preplavljen podrškom, a uprkos nekoliko prekida rada zbog prevelikog saobraćaja predsjednik Trump je uspio prikupiti 34,8 dolara malih donacija”, saopćili su u petak ujutro savjetnici kampanje Chris LaCivita i Susie Wiles.

Do petka navečer taj se iznos popeo na 52,8 miliona dolara, prenosi agencija France Presse. Već je iznos zabilježen ujutro bio dvostruko veći od uobičajenog dnevnog prihoda na WinRedu, republikanskoj platformi za donacije. Oko 30 posto njih stiglo je od novih donatora.

Bivši američki predsjednik Donald Trump, kandidat republikanaca za izbore u novembru, u četvrtak je proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata s ciljem prikrivanja isplate za šutnju porno zvijezde Stormy Daniels uoči izbora 2016. godine. >> Opširnije

Njujorška porota proglasila je Trumpa krivim po sve 34 tačke optužnice, čime je postao prvi američki predsjednik osuđen za krivično djelo. Prijeti mu maksimalna kazna od četiri godine zatvora, iako ostali osuđeni za takva djela često dobivaju kraće kazne, novčane ili uvjetne kazne.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()