Donald Tramp poručio: Kandidovaću se za Bijelu kuću čak i ako tužilaštvo povuće sve optužnice

Tramp se suočava sa 91 optužbom u četiri krivična slučaja, a on optužnicu naziva političkim procesom i pokušajem Demokratske stranke da spriječi njegovu kandidaturu za novi mandat na mjestu predsjednika SAD

07.09.2023. 15:00
  • Podijeli:
Donald Tramp_Trump_Foto Reuters-64cd5e91acf92.webp Foto: Reuters

Bivši američki predsjednik Donald Tramp poručio je da neće odustati od trke za Bijelu kuću čak i ako mu tužilaštvo obeća da će povući sve optužnice.

Tramp se suočava sa 91 optužbom u četiri krivična slučaja, a on optužnicu naziva političkim procesom i pokušajem Demokratske stranke da spriječi njegovu kandidaturu za novi mandat na mjestu predsjednika SAD.

U intervjuu objavljenom na sajtu američkog novinara Hjua Hjuita, Tramp ne isključuje da će mu biti ponuđena trampa - odustajanje od svih optužbi u zamjenu za njegovo povlačenje iz predsjedničke trke i politike.

"Mislim da su oni spremni na to. Mislim da bi to uradili upravo sada", navodi Tramp i ističe da neće pristati na takve ponude.

Ukoliko bude osuđen, Trampu prijeti kazna od 20 godina zatvora, a ako za svaku tačku optužnice bude osuđen maksimalno, a te kazne se budu sabirale, može dobiti više od 700 godina zatvora.

Sve ankete pokazuju da će Donald Tramp ubjedljivo pobijediti ostale republikanske kandidate u trci za nominaciju za Bijelu kuću.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()