Britanija će zabraniti uvoz dijamanata i metala iz Rusije

Evropa će takođe ograničiti prodaju ruskih dijamanata

20.05.2023. 12:24
  • Podijeli:
dijamant_nebruseni_Pixabay-643f974ecf668.webp Foto: Pixabay

Britanija će objaviti zabranu ruskih dijamanata i uvoza metala iz Rusije, uključujući bakar, aluminijum i nikl, kao podršku Ukrajini, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Evropskog saveta Šarl Mišel rekao je da će Evropa takođe ograničiti prodaju ruskih dijamanata.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski prisustvovaće samitu Grupe sedam (G7) u Hirošimi ovog vikenda, saopštili su ukrajinski i zapadni zvaničnici, vršeći novi pritisak na Rusiju u pozadini grada koji je sinonim za užase nuklearnog rata.

Zelenski će prisustvovati u nedelju (21. maja), rekla su dva zvaničnika uključena u samit G7, odbivši da budu identifikovani zbog osjetljivosti tog pitanja.

Njegovo prisustvo i njegovi pozivi za veću podršku u ratu sa Rusijom dodaće hitnost razmatranjima jer lideri bogatih svjetskih demokratija žele da suzbiju rusko zaobilaženje sankcija.

Očekuje se da će oni najaviti nove sankcije Rusiji i bližu saradnju u suprotstavljanju rastućem uticaju Kine.

Očekuje se da će članice G7 - Sjedinjene Države, Japan, Nemačka, Britanija, Francuska, Kanada i Italija - raspravljati o strategiji o sukobu koji traje više od godinu dana i koji ne pokazuje znake popuštanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()