Borrell: Samo Palestinske vlasti mogu upravljati Gazom poslije rata

Borrell je u petak rekao da je trenutni rat između Izraela i ekstremnog palestinskog pokreta Hamas u Pojasu Gaze “rezultat kolektivnog političkog i moralnog neuspjeha”

18.11.2023. 13:10
  • Podijeli:
josep borrell reuters-654259922e916.webp Foto: Reuters

Samo Palestinske vlasti (PA) mogu upravljati Gazom nakon završetka rata Izraela i Hamasa, izjavio je visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

“Hamas više ne može kontrolirati Gazu”, rekao je Borrell na godišnjoj konferenciju o vanjskoj i sigurnosnoj politici u Bahreinu.

“Dakle, ko će kontrolirati Gazu? Mislim da bi to mogle samo Palestinske vlasti”, rekao je.

Borrell je u petak rekao da je trenutni rat između Izraela i ekstremnog palestinskog pokreta Hamas u Pojasu Gaze “rezultat kolektivnog političkog i moralnog neuspjeha”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()