Za svega nekoliko minuta: Banjalučko naselje pod vodom

Poplavljena dvorišta, garaže i kuće slika su koja se može vidjeti u ovom dijelu Banjaluke

02.07.2024. 20:40
  • Podijeli:
banjaluka_kisa_poplave_foto_FB-668411ef40587.webp Foto: Facebook/Nezavisne novine

Velika poplava zadesila je mještane Barlovaca usljed izlijevanja potoka, jer nije mogao da primi velike količine vode koja se nakupila zbog kiša.

Poplavljena dvorišta, garaže i kuće slika su koja se može vidjeti u ovom dijelu Banjaluke.

Kako kažu mještani za svega nekoliko minuta došlo je do poplave zbog neredovnog održavanja kanala ispod mostića, pišu “Nezavisne“.

Kako su istakli mještani, od zadnjih poplava niko nije izlazio na teren da vidi situaciju, uprkos njihovim molbama i prijavama.

“Potok nije održavan sigurno 10 godina. Zadnji put je prokrčen 2014. godine i poslije toga niko se više nije pojavio. Mi krčimo oko svojih kuća”, rekao je mještanin Vedran Bakal, te dodaje da nisu znali da imaju pravo na odštetu, te da mještani uglavnom o svom trošku, uz kredite, saniraju nastalu štetu.

Dodao je da naselje održavaju uglavnom kroz akcije kada se sastanu mještani koji čiste potrebne dijelove.

“Mostić nam je najveći problem, jer je nisko pozicioniran i ne može primiti veliku količinu vode”, kazao je on.

Najveću podršku ovim mještanima, kako kažu pružio je Bojan Pećanac odbornik SNSD-a, sa kojim će, nekoliko mještana Mjesne zajednice Dragočaj, kojoj pripadaju i Barlovci, otići na sastanak, na kojem će prisustvovati i predstavnici Civilne zaštite.

Odbornik Bojan Pećanac, kako kaže, pokušaće da zajedničkim snagama srede probleme koji muče mještane Barlovaca, te da se rado odazvao na poziv građana.

“Zbog obilnih padavina, došli su u veliki problem, poplavljena su im bila dvorišta, kuće, okućnice, zbog čega će pretrpjeti veliku materijalnu štetu”, kazao je Pećanac, te dodao da je reagovao po hitnom postupku, što očekuje i od nadležnih organa i aktuelne gradske vlasti.

“Glavni razlog zašto se potok izlio i napravio štetu je taj što godinama niko nije to pročistio i produbio korito da može da primi veće količine vode. Produbljenje korita je hitno da se uradi, kako narod ne bi strahovao od konstantnih poplava”, objasnio je Pećanac i naglasio da je zakazao sastanak kako bi komunalcima i Civilnoj zaštiti ukazali da probleme i da se nađe rješenje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()