Najmanje 60 mrtvih u stampedu u Indiji

Stampedo se dogodio u selu u okrugu Hathras, oko 200 km jugoistočno od glavnog grada New Delhija

02.07.2024. 20:49
  • Podijeli:
Indija_stampedo_foto_X-668412579385c.webp Foto: X/@Shubham_fd

Strahuje se da je oko 60 ljudi poginulo u utorak u stampedu na vjerskom događaju u sjevernoj indijskoj državi Uttar Pradesh, saopštile su lokalne vlasti.

Stampedo se dogodio u selu u okrugu Hathras, oko 200 km jugoistočno od glavnog grada New Delhija.

“Trenutno ne mogu dati tačan broj žrtava, ali iznosi oko 60. Postoji mogućnost da se cifra poveća“, rekao je Reutersu telefonski glasnogovornik okružne policije Manish Chikara.

Nepotvrđeni videozapisi na društvenim mrežama prikazuju tijela naslagana na tlu ispred lokalne bolnice. Reuters nije mogao odmah potvrditi vjerodostojnost videozapisa. Upozoravamo na uznemirujuće scene u snimku.

Državni ministar Yogi Adityanath naredio je istragu incidenta i dao upute nadležnim zvaničnicima da provođenje akcija i spašavanja.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()