Arsenal riješio pitanje golmana

​Fudbalski klub Arsenal doveo je iz Brentforda golmana Davida Raju

04.07.2024. 22:36
  • Podijeli:
arsenal reuters-662425fd39e10.webp Foto: Reuters

​Fudbalski klub Arsenal doveo je iz Brentforda golmana Davida Raju, nakon što je španski golman prošlu sezonu proveo na pozajmici u londonskom klubu.

Arsenal je iskoristio mogućnost i aktivirao otkupnu klauzulu od 27 miliona funti, odnosno 31.900.000 evra, za kupovinu 28-godišnjeg španskog golmana, prenio je "BBC".

Raja je prošle sezone primio samo 16 golova u Premijer ligi, a u 16 prvenstvenih utakmica nije primio gol. Prošle sezone odigrao je u svim takmičenjima ukupno 41 utakmicu, a u 20 mečeva sačuvao je svoju mrežu.

"Poslije godinu dana pozajmice, sada konačno mogu da kažem da sam Arsenalov fudbaler, u narednih nekoliko godina. San mi se ostvario", rekao je Raja.

Otkako je na golu zamijenio Arona Remsdejla, Raja je postao jedan od najvažnijih igrača u ekipi trenera Mikela Artete.

Arsenal je prošle sezone do samog kraja bio u borbi za titulu u Premijer ligi, a sezonu je završio sa dva boda manje od šampiona Mančester Sitija. Takmičenje u Ligi šampiona Arsenal je okončao u četvrtfinalu porazom od Bajerna iz Minhena ukupnim rezultatom 2:3.

"David nam je prošle sezone pokazao koliko je važan igrač za nas i zadovoljni smo što je sada i zvanično naš igrač. Njegovo prisustvo u svlačionici mnogo znači. Imamo talentovanu grupu golmana i volim da vidim odnos kakav imamo među golmanima u ekipi", rekao je Arteta.

Raja je trenutno na Euru u Njemačkoj sa reprezentacijom Španije, a u nacionalnom timu je rezerva Unaju Simonu iz Atletik Bilbaa, prenose "Sportske".

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()