Uspjeh ljekara UKC RS: Izveli operaciju dosad nezabilježenu u svjetskoj medicinskoj literaturi

Ovaj rijedak i složen medicinski zahvat predstavlja značajan uspjeh za tim ljekara i cijelu zdravstvenu ustanovu

02.07.2024. 21:20
  • Podijeli:
operacija_foto_UKCRS-6684135a01501.webp Foto: UKC RS

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske saopćili su da je njihov tim ljekara uspješno izveo operaciju koja do sada nije zabilježena u svjetskoj medicinskoj literaturi.

Kako je saopćeno iz UKC-a RS, pacijent iz bolnice u Doboju uspješno je operisan u Klinici za vaskularnu hirurgiju UKC-a RS nakon dijagnostike koja je ukazala na mobilnu promjenu u trbušnoj šupljini.

"Posebnost ovog slučaja leži u činjenici da se aneurizma nalazila između sredine stomaka i donjeg kvadranta stomaka, što do sada nije zabilježeno u svjetskoj medicinskoj literaturi", naveli su iz UKC-a RS.

Ovaj rijedak i složen medicinski zahvat predstavlja značajan uspjeh za tim ljekara i cijelu zdravstvenu ustanovu.

Više informacija o samoj operaciji bit će saopćeno sutra na press konferenciji koja će se održati u 11 sati u Banjoj Luci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()