Bjelorusija počela da prima rusko nuklearno oružje

Neke od bombi koje stižu su tri puta snažnije od onih koje su bačene na Hirošimu i Nagasaki 1945. godine

14.06.2023. 08:42
  • Podijeli:
lukašenko putin Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP tanjug-642edd760dbbe.webp Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP tanjug

Bjelorusija je počela da prima rusko taktičko nuklearno oružje, izjavio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

On je za rusku državnu televiziju "Rusija jedan" rekao da su neke od bombi koje stižu iz Rusije tri puta snažnije od onih koje su bačene na Hirošimu i Nagasaki 1945. godine, prenio je Rojters.

"Imamo projektile i bombe koje smo dobili od Rusije. Bombe su tri puta snažnije od onih koje su bačene na Hirošimu i Nagasaki", istakao je Lukašenko.

Vladimir Putin, predsjednik Rusije, je izjavio 25. marta da su se Moskva i Minsk dogovorili o razmještanju ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Bjelorusiji, čime se ne krše ruske obaveze o neširenju nuklearnog oružja. Ruski ambasador u Bjelorusiji Boris Grizlov rekao je 2. aprila da će nuklearno oružje u Bjelorusiji biti stacionirano bliže zapadnim granicama državne zajednice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()