Biden i pored debakla neće ustuknuti, želi novi TV duel s Trumpom

Nastavlja utrku

28.06.2024. 17:01
  • Podijeli:
biden trump reuters-667eca739faea.webp Foto: Reuters

Kampanja Joea Bidena (81) prkosno odbija pozive da predsjednik odustane od utrke za novi mandat nakon debakla u prvoj javnoj debati s glavnim republikanskim rivalom Donaldom Trumpom (77).

Isti stručnjaci koji su ga kritizirali činili su to i prije, rekao je izvor upoznat s kampanjom aktuelnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, prenosi NBC.

"To je duga, duga kampanja, a jedna rasprava, kao što smo vidjeli 2012. s Barackom Obamom, neće odlučiti o rezultatima", rekao je izvor.

Drugi izvor odgovorio je na pitanje hoće li predsjednik napustiti utrku.

"Naravno da ne", odgovorio je izvor

U međuvremenu, demokratski senator John Fetterman dao je slične komentare, rekavši da je odbio "priključiti se demokratskim lešinarima na Bidenovom ramenu nakon rasprave".

I sam Biden ostaje predan drugoj javnoj debati s Trumpom u septembru, objavio je CNN.

Savjetnik je priznao da su predsjednikovi sinoćnji nastupi bili slabi, ali je rekao da će kampanja istaknuti trenutke za koje vjeruje da su bili dobri i nastaviti dalje.

Reizborna kampanja Baracka Obame dovela je do toga da se njegova prva debata pretvorila u "propast", ali Obama je ipak pobijedio na izborima, podsjetili su iz demokratskog tabora.

Obama je bio predsjednik SAD od 2009. i 2017. godine.

Ovo se događa uprkos pozivima nekih članova stranke da Biden odustane od izbora koji će se održati u novembru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()