Američki mediji pišu: Oko 30 hiljada ukrajinskih vojnika mjesečno strada na frontu

Broj teško ranjenih ukrajinskih vojnika povećan je za 30 odsto u posljednjih nekoliko sedmica

10.01.2024. 16:47
  • Podijeli:
Ukrajina_pogreb_vojska_Reuters-1668082606890.webp Foto: Reuters

 Američka tv mreža Ej-Bi-Si, pozivajući se na saznanja ljekarskog osoblja bolnice u gradu Dnjepru, navodi da oko 30.000 ukrajinskih vojnika bude ubijeno ili ranjeno svakog mjeseca na frontovima.

Broj teško ranjenih ukrajinskih vojnika povećan je za 30 odsto u posljednjih nekoliko sedmica.

Sergej Riženko, glavni ljekar bolnice u gradu Dnjepru, tvrdi da ta ustanova dnevno primi između 40 i 100 teško ranjenih vojnika.

On pojašnjava da svaki dan ljekari obave između 50 i 100 hirurških operacija, a većina intervencija su - amputacije.

Ukrajinska vlada nije objavila službene podatke o ukupnom broju vojnika koji su ubijeni ili ranjeni otkako je Rusija pokrenula svoju operaciju prije skoro dvije godine.

Prošlog vikenda na ukrajinskoj televiziji bivši glavni tužilac te zemlje Jurij Lucenko naveo je da je ukupan broj poginilih i ranjenih vojnika do sada oko 500.000.

Sličnu procjenu nedavno su iznijeli i američki obavještajci, a prenio je "NJujork tajms".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()