Zbog neodobrenog aditiva: Povučen čips sa tržišta

Proizvođač Leslie Clover Chips BBQ je filipinska kompanija Lesli Korporejšn, prenopsi "Tportal".

07.06.2024. 16:32
  • Podijeli:
čips pixabay-64ccd0f0a5582.webp Foto: Pixabay

Državni inspektorat Hrvatske obavijestio je potrošače o opozivu proizvoda Leslie Clover Chips BBQ 85 grama i 145 grama, svih važećih rokova trajanja.

Proizvod se povlači zbog neodobrenog aditiva Е110 i neoznačenog alergena glutena u sadržaju namirnice.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju opštih načela i uslova zakona o hrani, osnivanju Еvropske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom (ЕZ) br. 1169/2011 Еvropskog parlamenta i Saveta od 25. oktobra 2011. o pružanju informacija o hrani potrošačima.

Proizvođač Leslie Clover Chips BBQ je filipinska kompanija Lesli Korporejšn, prenopsi "Tportal".

U Hrvatskoj je u maloprodaji dostupan u FIL-AVSO Air-Tech, Čakovec (Asian Grocery Store Kabayan Asian Store, Čakovec).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()