Vučić: Izbori na sjeveru KiM biće sramota Evrope i svijeta

Srbiji ne učestvuju na tim izborima jer 10 godina već nije formirana Zajednica srpskih opština, u skladu sa Brisleskim sporazumom

20.04.2023. 21:33
  • Podijeli:
Aleksandar Vučić_Foto Tanjug_Zoran Žestić-64419349380e6.webp Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će izbori u nedjelju u četiri opštine na sjeveru KiM biti užasan dan za demokratiju, težak dan za srpski narod, ali i sramota za Evropu, svijet i zemlje Kvinte.

"To će biti dan kada će zvanično biti obilježena sramota Evrope i svijeta, zbog toga što su organizovali te izbore i pozdavljaju ih", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Vučić je rekao da Srbi ne učestvuju na tim izborima jer 10 godina već nije formirana Zajednica srpskih opština, u skladu sa Brisleskim sporazumom.

Istakao je da Srbi nisu napustili kosovske institucije zbog hira i zato što vole barikade, već zato što je protivpravno smijenjen direktor Direkcije kosovoske policije za Sever komandir Nenad Đurić, ali i zbog verbalnog delikta prema Srbima, hapšenja Srba i svakodnevnog maltretiranja i provociranja Srba.

"Pucali su na Jovanovića, koji je kriv jer je nosio šepre na mitrovačku pijacu", naveo je Vučić.

Ukazao je na to da "devet godina učestvujemo u institucijama po Briselskom sporazumu, dok Priština 10. godina po tom istom sporazumu ne formira ZSO".

"Biću sasvim otvoren, baš me briga - ovo je sramota Kvinte, šta se dešava", naveo je Vučić.

Kaže da su svi na zapadu već podržali izbore u nedjelju na severu KiM i "da će još nama da sole pamet kako su Srbi krivi".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()