U Zvečanu održan mirni protest građana

Zahtjevi isti da se uklone specijalci Policije Kosova iz zgrada u opštinama na sjeveru Kosova* i da novi, kako je kazao, lažni gradonačelnici, ne dolaze u opštinske zgrade

30.05.2023. 16:44
  • Podijeli:
AA-20230530-31285898-31285897-KOSOVO_U_ZVECANU_ODRZAN_MIRNI_PROTEST_GRADANA-64760fa14ccf5.webp Foto: Anadolija

 U Zvečanu je u 16 sati zvanično završen miran protest građana, dok KFOR obezbjeđuje zgradu opštine.

Vojnici KFOR-a u punoj opremi formirali su kordon na oko 50 metara od opštinskog objekta i postavljene su i metalne ograde. U zgradi opštine su i pripadnici specijalnih jedinica Policije Kosova*, koju su u petak pomogli novoizabranom gradonačelniku Iliru Peciju da uđe u opštinsku zgradu. Peci danas nije dolazio u opštinu.

Tokom dana ekipe preduzeća za čistoću očistile su ulicu u dijelu ispred opštine.

Medijskim ekipama se obratio Srđan Milosavljević, bivši predsjednik Skupštine opštine Zvečan, koji je kazao da građani mirno protestuju i da su zahtjevi isti da se uklone specijalci Policije Kosova iz zgrada u opštinama na sjeveru Kosova* i da novi, kako je kazao, lažni gradonačelnici, ne dolaze u opštinske zgrade.

Istakao je da se traži oslobađanje dvojice njihovih sugrađana koji su juče uhapšeni i određen im je pritvor. Pozvao je građane u opštinama na sjeveru Kosova, sa većinskim srpskim stanovništvom, da se i sutra okupe u još većem broju nego juče kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo novonastalom situacijom.

U jučerašnjem sukobu demonstranata i KFOR-a povređeno je 30 međunarodnih vojnika, kao i desetine demonstranata.

Mirni protesti danas su održani i u Leposaviću i Zubinom Potoku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()