Ponovo pod sniježnim pokrivačem: Zima se vratila u Hrvatsku

U Zagrebu su temperature u 24 časa pale za čak 20 stepeni Celzijusa.

16.04.2024. 18:20
  • Podijeli:
Zima snijeg Hrvatska-661e9dae91b32.webp Foto: FACEBOOK

U Hrvatsku je stigla velika promjena vremena. Snijeg je zabijelio dijelove te zemlje. I pored brojnih najava meteorologa, iznenadio je stanovništvo.

U Zagrebu su temperature u 24 časa pale za čak 20 stepeni Celzijusa.

U Zagorju i Međimurju temperature vazduha u 14 časova iznosile su od 3 do 5 stepeni, a u ostatku sjeverozapadne i sjeverne Hrvatske od 5 do 9 stepeni.

U Gorskom kotaru i Slavoniji temperature su od 9 do 19°C, a prije promjene vremena na istoku Slavonije temperature su dosezale 28°C, piše Dalmacija Danas.

Kako najavljuje DHMZ, jače naoblačenje s kišom sa sjeverozapada zemlje postepeno će se širiti na ostale krajeve.

Mjestimično će biti i pljuskova s grmljavinom, na Jadranu moguće izraženijih. Uz osjetno zahlađenje kiša će u gorju i nekim nizinama prelaziti u snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača u Gorskom kotaru, prenosi Index.hr.

Na Jadranu jugo večeras okreće na jaku i olujnu buru, najprije u sjevernom dijelu.

Pogledajte kako izgledaju dijelovi Hrvatske prekriveni snijegom:

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()