Poljak na Čiovu izbetonirao put od vile do mora, usred plaže

Bahatost na nivou

21.02.2024. 12:37
  • Podijeli:
ciovo stepenice morski hr-65d5d69983fc3.webp Foto: Morski.hr

Otočani s Čiova, točnije mjesta Slatine, kako kažu, muku muče s Poljakom koji godinama maltretira mještane i devastira pomorsko dobro. Najnovija ilegalna betonska "instalacija" s odvodnim cijevima nastala je prije samo dva dana, a sve se događa na šljunčanoj plaži koju Slatinjani nazivaju Dionice, piše Morski.hr.

"Mještani već par godina vode bitku. Komunalni redari su bili u već nekoliko navrata, ali nikome ništa. Poslao sam komunalnom redarstvu prijavu. Nemamo pritužbe na rad komunalnog redarstva, ljudi stvarno izlaze na teren i rade svoj posao, no problem je u ovim strancima koji ne prezaju ni od čega", priča Mislav Domić, predsjednik Mjesnog odbora Slatine.

Foto: Morski.hr

"Tu su neki meštri su iz Poljske i s njima imamo već par godina problema. Evo sad su najnovije izbetonirali odvod od bazena, naime prije dva dana ga tamo nije bilo! Radi se o villi Sun and Sea (Sunce i more) Sun and Sea koja se iznajmljuje i na Bookingu", priča za Morski mještanka Slatine.

Mjesni odbor je kontaktiran, oni su poslali inspekciju. Upit je Morski poslao i poslali Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Vlasnik je za Morski rekao da će iduće sedmice doći u Hrvatsku i najprije razgovarati s policijom. Prema novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, kazna za ovakvu gradnju ide i do 130 hiljada eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()