Policija vratila patrijarha Porfirija sa administrativnog prelaza Merdare

Patrijarh se na prelazu, na strani koju kontroliše kosovska policija, zadržao nekoliko minuta, a zatim se njegov automobil okrenuo i vratio nazad ka Kuršumliji

26.12.2022. 17:06
  • Podijeli:
Patrijarh Porfirije_Amir Hamzagic ATAImages Pixsell-63a9b1747b34b.webp Foto: Amir Hamzagić / ATA Images / Pixsell

Kosovska policija na administrativnom prelazu Merdare, oko 14.30 časova, nije pustila automobil sa patrijarhom srpskim Porfirijem da uđe na Kosovo i Metohiju, gdje se uputio uprkos jučerašnjem dopisu Prištine da mu nije dozvoljen boravak na KiM.

Prema dokumentu Generalne policijske direkcije kosovske policije, u koji je Tanjug imao uvid, Prvoslavu Periću, kako je svetovno ime patrijarha Porfirija, odbija se ulazak u 14.25 na prelazu Merdare.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve je došao automobilom iz centralne Srbije, a ulazak mu je odbijen u skladu sa tzv. Zakonom o strancima i na osnovu odluke Vlade u Prištini.

Patrijarh se u automobilu nekoliko minuta zadržao na strani koju kontroliše kosovska policija, a zatim se okrenuo i vratio nazad ka Kuršumliji, preneo je portal Kosovo onlajn.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()