Osuđen jer je vozio neregistrovan automobil: "Nisam znao, to mi je ženin auto"

Kaznu je morao platiti

10.02.2023. 17:47
  • Podijeli:
auto staklo, pixbaay-1666595695914.webp Foto: Pixabay

Odbornik u Gradskoj skupštini Zagreba Igor Peternel prije tri dana proglašen je krivim i osuđen jer je vozio neregistrovan automobil kojem je istekla saobraćajna dozvola.

Prema pravosnažnoj presudi, Peternel je 25. avgusta 2021. u 21:05 na raskrsnici Zagrebačke avenije i Petrovaradinske ulice u Zagrebu upravljao vozilom bjelovarskih registarskih oznaka.

"Vozilu je istekao rok važenja saobraćajne dozvole za više od 15 dana, odnosno dana 26. juna iste godine. Dakle, advokat je postupio suprotno odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama", stoji u presudi.

Peternel je priznao da je rok važenja saobraćajne dozvole istog vozila istekao 26. juna.

"U to vrijeme vlasnik vozila je bila moja supruga. Ja sam vozilo odvezao sa servisa prema kući i uopšte nisam znao da vozilo u to vrijeme nije bilo registrovano", branio se Peternel.

Proglašen je krivim, a kao olakotna okolnost uzeto mu je priznanje prekršaja.

Sutkinja ga je kaznila s 2000 kuna i mora podmiriti 400 kuna troškova prekršajnog postupka. Na presudu nema pravo žalbe i kaznu je morao odmah podmiriti, piše Index.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()