U Dom naroda FBiH još nije stigla kandidatura Igora Stojanovića

Krajnji rok za dostavljanje kandidature za potredsjednika FBiH je 30. januar

27.01.2023. 15:05
  • Podijeli:
Dom_naroda_FBiH_zakletva_foto_Yt-63c691cd964ef.webp Foto: YouTube

U Dom naroda Parlamenta FBiH još nije stigla kandidatura Igora Stojanovića (SDP) ispred Kluba Srba za potpredsjednika Federacije BiH, rekao je za Faktor Izmir Hadžiavdić, sekretar Doma naroda FBiH.

Krajnji rok za dostavljanje kandidature je 30. januar.

Prethodno je Centralna izborna komisija BiH (CIKBiH) potvrdila kandidature Lidije Bradare (HDZ) iz reda hrvatskog naroda i Refika Lende (SDA) iz reda bošnjačkog naroda za predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH.

S obzirom na to da se u Parlamentu FBiH glasa o jednoj listi sa tri imena, novi šefovi izvršne vlasti FBiH ne mogu se birati bez potvrde kandidature Stojanovića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()