"Što se pralo - pralo se": Prioritet usvojiti zakon o sprječavanju pranja novca

"Aktivnosti koje u okviru svog zakonskog mandata sprovodi, doprinos su Centralne banke privredi i građanima zemlje", istakao je Softić.

15.11.2023. 23:00
  • Podijeli:
kes-pare-novac.jpeg

Rukovodstvo Centralne banke BiH i delegacija Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine BiH zaključili su da je prioritetno usvajanje zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorističkih aktivnosti, čijim bi se neusvajanjem zemlja mogla ponovo naći na sivoj listi "Manivala", što bi imalo finasijske, političke i ekonomske posljedice za građane BiH.

Prilikom posjete visokih zvaničnika Parlamentarne skupštine Centralnoj banci, guverner Senad Softić i viceguverneri CB Marko Vidaković i Željko Marić informisali su goste o aktivnostima, rezultatima i izazovima, te istakli važnost ove institucije i njen doprinos monetarnoj, kao i finansijskoj stabilnosti, saopšteno je iz Banke.

"Aktivnosti koje u okviru svog zakonskog mandata sprovodi, doprinos su Centralne banke privredi i građanima zemlje", istakao je Softić.

On je dodao da je izuzetan uspjeh u radu iskazan kroz značajan rast koeficijenta pokrića valutnog odbora, ukupnog kapitala, i posebno visoke neto dobiti, rezultat preduzimanja preventivnih i adekvatnih mjera u oblasti investiranja deviznih rezervi.

Delegacija Parlamentarne skupštine podržala je profesionalan i odgovoran rad Centralne banke, naglasivši da su, u aktuelnom trenutku, stabilnost, te njena uloga i doprinos od ključnog značaja za BiH.

Delegaciju Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj činili su predsjedavajuća Ermina Salkičević Dizdarević, zamjenici predsjedavajuće Ilija Cvitanović i Čedomir Stojanović, te članovi Mladen Bosić, Dženan Đonlagić, Snježana Novaković Bursać, Šemsudin Dedić, sekretar Edin Mukinović i stručni savjetnik Dženan Suljović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()