Sastanak stranaka državne koalicije 2. jula u Mostaru

Čović kaže da je sastanak dogovoren sa liderima SNSD-a Miloradom Dodikom te SDP-a Nerminom Nikšićem

20.06.2024. 14:35
  • Podijeli:
Dodik Sastanak Trojka Čović-65c5023e0665f.webp Foto: SRNA

Lider HDZ-a Dragan Čović danas je potvrdio da će sastanak stranaka državne koalicije (HDZ, SNSD i Trojke) biti održan 2. jula u Mostaru.

Čović kaže da je sastanak dogovoren sa liderima SNSD-a Miloradom Dodikom te SDP-a Nerminom Nikšićem.

Ovo će biti prvi sastanak državne koalicije nakon nekoliko burnih političkih sedmica, poslije tzv. svesrpskog sabora u Beogradu, novih sankcija Sjedinjenih Američkih Država za pojedince i firme povezane sa porodicom Dodik te evidentne krize zbog neusvajanja državnog budžeta.

BiH između ostalog još mora usvojiti zakon o sudu BiH, zakon o VSTV-u i još mnogo toga.

Pred državnom koalicijom još je jako mnogo posla na putu ka ispunjavanju uslova za dobijanje datuma za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom.

Sve to dešava se u izbornoj godini, jer su lokalni izbori zakazani za 6. oktobar ove godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()