MVP BiH traži sankcije za Eleka zbog prijetnji Tanji Milašinović-Martinović

Iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine rekli su da najoštrije osuđuju napad na svoje diplomate

27.04.2023. 15:24
  • Podijeli:
Nedeljko_Elek_foto_YT-644a6f2429339.webp Foto: YouTube

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine najoštrije je osudilo prijetnje upućene zamjenici ambasadora BiH u Vijeću Evrope Tanji Milašinović-Martinović, koje je izrekao direktor preduzeća "Sarajevo-gas" iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Elek.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine rekli su da najoštrije osuđuju napad na svoje diplomate.

"Nije prvi put da glasanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim tijelima i institucijama nije naišlo na odobravanje svih politika u Bosni i Hercegovini, ali je prvi put da je predstavnik Bosne i Hercegovine izložen prijetnjama zbog toga", saopćili su iz MVP-a BiH.

Pozivali su nadležne organe da poduzmu sve radnje iz svoje nadležnosti kako bi se ovakvo ponašanje sankcionisalo, te spriječilo njegovo eventualno ponavljanje u budućnosti.

Podsjećamo, nakon što je Bosna i Hercegovina bila suzdržana u Vijeću Evrope povodom prijema Kosova u ovu organizaciju, brojni zvaničnici iz RS-a i Srbije i dalje komentiraju ovu odluku, a jedan od onih koji je šokirao svojim stavom bio i je Direktor preduzeća "Sarajevo-gas" iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Elek.

Komentirajući njen potez, Elek je u suštini pozvao na linč zamjenice ambasadora zbog njene odluke da ostane suzdržana na glasanju.

"Ovo je Tanja Milašinović-Martinović. Srpkinja koja je bila suzdržana na glasanju za prijem Kosova u Vijeće Evrope. Inače iz Prijedora", napisao je Elek, a naveo je čak i njenu kućnu adresu.

Potom je poručio: "Siguran sam da ćemo joj prirediti topao doček kada se vrati".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()