Čović: Prepreke su dio procesa, i mi imamo crvene linije preko kojih nismo spremni ići

“Trebamo jednom u sedam dana sjediti i pokušati raditi na temama i osigurati one koje mogu osigurati jedan način funkcionisanja”, poručio je

13.05.2024. 21:26
  • Podijeli:
DRAGAN COVIC NIKSIC-652d662017688.webp Foto: Srna/Borislav Zdrinja

Nakon današnjeg sastanka u Sarajevu, medijima se obratio i lider HDZ BiH Dragan Čović.

“Danas smo se našli, to je dobro. Razgovarali smo o puno tema, od strateškog djelovanja u politici. Za nas je jedan jedini zadatak pokušati pregovarački proces stvarno otvoriti i treba sve učiniti da to funkcioniše. Prepreke su jedan dio toga, o njima pričamo šest mjeseci. Ima određenih uvjeta koje smo mi usaglasili između sebe. Možda i sutra sjednemo još jednom da pojasnimo. Proračun moramo imati”, kazao je Čović.

“Trebamo jednom u sedam dana sjediti i pokušati raditi na temama i osigurati one koje mogu osigurati jedan način funkcionisanja”.

Čović je istakao da smo svi “taoci ambijenta u kojem živimo”.

“Taoci smo jednog ambijenta u kojem živimo. Mislim da smo većinu stvari u FBiH lagano priveli kraju. Tražimo rješenja, razgovaramo i mislim da predstavnici izvršne vlasti u FBiH sjede i razgovaraju o svim pitanjima. U narednih 7-10 dana ćemo imati sastanak”.

“I mi imamo naše crvene linije preko kojih nismo spremni ići. Radimo sve da BiH funkcionira da izbjegnemo bilo kakve nesigurnosti u BiH. Mislim da u tome uspjevamo”, kazao je Čović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()