Čović: Moramo spriječiti blokadu Vijeća ministara, na Hrvatima je da budu poveznica

Najavio sastanak partnera

09.04.2024. 16:07
  • Podijeli:
dragan covic denis kapetanovic pixsell-65b2d623caff6.webp Foto: Denis Kapetanović / Pixsell

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je danas kako očekuje da će tokom skorih susreta s partnerima na državnom nivou spriječiti eskalaciju krize i blokadu državnog Vijeća ministara nakon najava vlasti Republike Srpske o toj blokadi i intervencija međunarodne zajednice.

Čović se u izjavi za medije u Mostaru ponovo usprotivio intervencijama međunarodne zajednice i najavio da će sljedeće sedmice razgovarati s liderima stranaka koje čine vladajuću koaliciju na državnom nivou kako bi se nastavilo s evropskim reformama.

"Moramo izvući ovu situaciju i izbjeći bilo kakvu potrebu dugoročne blokade u koju nas se evidentno želi uvući. Na nama je kao predstavnicima HDZ-a i Hrvatskog narodnog sabora da opet budemo poveznica na europskome putu, a nje nema bez funkcioniranja vlasti na svim razinama", rekao je Čović u izjavi novinarima.

Dodao je kako je moguće postići dogovor i spriječiti blokade.

"BiH ima svoju europsku budućnost i hrvatski narod, iako najmalobrojniji, ima odgovornost da predvodi ove procese i to će dalje raditi", rekao je Čović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()