Bira se novi načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH: Predložen general Gojko Knežević

Spisak od 13 generala Predsjedništvu BiH je proslijedio ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez

11.11.2023. 10:06
  • Podijeli:
Knežević, Mašović-654f40e8780ce.webp Foto: EUFOR

General Gojko Knežević predložen je za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH i na toj funkciji trebalo bi da zamijeni Senada Mašovića, potvrdio je jutros zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

Goganović je rekao da bi Predsjedništvo BiH na narednoj sjednici trebalo da potvrdi imenovanja članova novog generalskog kora Oružanih snaga BiH, među kojima je i general Knežević.

Spisak od 13 generala Predsjedništvu BiH je proslijedio ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez, nakon što ga je usaglašen sa zamjenicima, Goganovićem i Slavenom Galićem.

Nakon Predsjedništva BiH, članove generalskog kora trebalo bi da potvrdi i Parlamentarna skupština BiH.

Kneževićevi zamjenici za operacije, odnosno resurse trebalo bi da budu Marko Stojčić i Mirsad Ahmić.

Mirzet Lubenović predložen je za komandanta Operativne komande, a za zamjenike za operacije i resurse Nebojša Bošnjak i Zdravko Rezo.

Na mjesto komandanta Komande za podršku predložen je Tomo Kolenda, a za zamjenike za operacije i resurse Jasmin Čajić i Radovan Jović.

Slaven Blavicki, Fahir Žilić i Milorad Krajšumović predloženi su za komandante Četvrte, Pete i Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH.

Na poziciju generalnog inspektora u Generalnom inspektoratu Ministarstva odbrane u Savjetu ministara predložen je Еdin Fako.

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez juče je, uz saglasnost dva zamjenika, dostavio Predsjedništvu BiH prijedlog odluka za imenovanje generala i oficira za generalske pozicije, kao i druge akte koji se odnose na unapređenja i penzionisanje dijela sadašnjih generala.

Odluke su donesene na osnovu ostvarenih rezultata u radu, uvažavajući i mnoštvo obavljenih razgovora, te konsultacija sa partnerima, saopšteno je juče iz resornog ministarstva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()