Policajka iz Gradačca se vraća u BiH, advokat traži 24-satnu zaštitu

Tvrde ne samo da ona nije odala Nizamino skrovište, nego da nije imala nikakve veze, osobito ne ljubavne, s Nerminom Sulejmanovićem

16.08.2023. 11:20
  • Podijeli:
dzenana policajca facebook 22-64dc78d9115ce.webp Foto: Facebook

Policajka Dženana Selimović za koju u javnosti tvrde da je višestrukom ubici Nerminu Sulejmanoviću odala informacije o Nizami Hećimović, vraća se iz Italije u Gradačac. Jutarnji.hr stupio je u kontakt s njom i njenim advokatom. Tvrde ne samo da ona nije odala Nizamino skrovište, nego da nije imala nikakve veze, osobito ne ljubavne, s Nerminom Sulejmanovićem.

Selimović je novinare Jutarnjeg lista uputila na svog advokata.

“Ono što vam mogu reći je da moja branjenica, Dženana, nije imala nikakav kontakt s osobom koja je izvršila ova teška krivična djela niti je imala bilo kakva saznanja o tome gdje se nalazila osoba stradala u ovom događaju. Istražni organi Tuzlanskog kantona u saradnji s tužilaštvom provode istragu protiv Dženane, ali znamo da nema nikakvih indicija da je ona imala bilo kakvu vezu s ubicom. Policijska je službenica u Gradačcu, mjesto je malo i svako svakog zna pa se tako zna i da je ona uzorna službenica protiv koje nikad dosad nije poveden disciplinski postupak. Tvrdimo da ona nije nikome dala nikakve informacije o žrtvi, niti je, uostalom, ona bila raspoređena na radno mjesto gdje bi raspolagala takvim podacima”, rekao je za Jutarnji advokat Bakir Hećimović.

Najavio je i da će za nju tražiti 24-satnu zaštitu jer joj je život ugrožen.

“Neosnovano je linčuju i mediji. Sve je to neosnovano do trenutka dok ne bude barem indikativnih dokaza da je uopće imala kontakt sa Sulejmanovićem. Pišu i da je pobjegla u Italiju, međutim ona je na godišnjem odmoru i 16. augusta će se redovno javiti u svoju Policijsku stanicu Gradačac i redovno nastaviti sa svojim zadacima. Ako se uspostavi da Dženana nije imala nikakve veze s ubicom, pokrenut ćemo niz tužbi u njezinom interesu”, rekao je advokat.

Dodao je kako se njegovoj branjenici prijeti životom te će zatražiti da dobije zaštitu 24 sata i to od pripadnika Državne agencije za istragu i zaštitu sve dok se ne utvrdi je li ona za bilo što odgovorna što joj se stavlja na teret.

“Njen je život u ovom trenutku ugrožen”, rekao je advokat.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()