Konačno: Veliki avioprevoznik stiže u Tuzlu

Velika vijest za tuzlanski aerodrom koji je u posljednje vrijeme u teškoj situaciji

28.06.2024. 19:02
  • Podijeli:
aerodrom tuzla - facebook-63fdf75f34316.webp Foto: Aerodrom Tuzla/Facebook

Turski Pegasus kreće od 3. avgusta sa jednim tjednim letom za Tuzlu, subotom. Ovako će letjeti do kraja ljetnog reda letenja, a intenzivno se pregovara o nastavku operacija zimi i povećanju frekvencija. Ovo je velika vijest za tuzlanski aerodrom.

Osim toga, Wizz Air je najavio da će tokom septembra povećati broj letova za Tuzlu iz Memmingema sa 3 na 5 letova, izvijestio je avioportal Zamaaero.

Iako je prije ovo bilo objavljeno samo za avgust, sada će tako letjeti do 26. oktobra. Nakon toga ove zime će letjeti 3 sedmična leta.

Kompanija od 3. septembra dodaje treći let za Basel, kako će letjeti do kraja oktobra, nakon čega ponovo ima 2 sedmična leta. No, kompanija od 4. septembra povećava i Dortmund sa 3 na 4 leta, kako će letjeti i iduće zime.

Wizz Air tijekom jula ima samo 8 sedmičnih letova za Tuzlu. No, u avgustu broj letova povećava na 10, a od septembra povećava na 12 letova sedmično.

Sa Pegasusom to znači 13 letova sedmično, a kada ukalkuliramo i letove Tailwinda i Freebirda za Antalyu to je 17 sedmičnih letova. Iduće zime Wizz Air će imati 9 sedmičnih letova kako je i prvotno planirano.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()