Za Novu godinu Banjaluka će biti puna ‘kao šipak’: Hoteli skuplji, ali već skoro popunjeni

Veliki broj Slovenaca stiže u Banjaluku za Novu godinu. Iako, sada već iz godine u godinu oni tradicionalno dominiraju, za doček 2024. očekuje se i veliki broj Crnogoraca

15.11.2023. 16:38
  • Podijeli:
Banjaluka foto A.Čavić-644294157c758.webp Foto: A.Čavić

Iako je ostalo više od mjesec i po do najluđe noći, mnogi ne žele da rizikuju da pred 31. decembar traže mjesto za doček Nove godine. Da bez svog mjesta ne ostanu u Banjaluci, najviše su se potrudili Slovenci, koji su sada već tradicionalni najbrojniji gosti za doček u gradu na Vrbasu. Popunjenost hotela je na 70 odsto, a ciijene smještaja u odnosu na prošlu godinu veće su za oko 20 KM po osobi.

Veliki broj Slovenaca stiže u Banjaluku za Novu godinu. Iako, sada već iz godine u godinu oni tradicionalno dominiraju, za doček 2024. očekuje se i veliki broj Crnogoraca. Pojedini su već rezervisali svoja mjesta, potvrdila je to za N1 Branka Branković pr Turističke organizacije Banjaluka. Zadovoljni su i brojkama. Kako ističe Branković, prošlogodišnji rekord biće oboren.

“Na osnovu pokazatelja i velikog interesovanja komšija iz Slovenije možemo reći da su oni prvi sigurni gosti , imamo i iz Herceg Nocog će biti oko 100 ljudi, a možemo slobodno reći da su očekivanja i više od pozitivnih zato što već za devet mjeseci imamo preko 130.000 noćenja, tako da imamo pokazetelje da će i ova godina biti bolja od prošle godine kada je bilo 140.000 noćenja”, rekla je Branković.

Popunjenost hotela je na 70 odsto, kaže Goran Kurtimović iz Udruženja poslodavca ugostiteljstva i turizma RS “Horeka”. Cijene jesu veće, ali očekuju dobru sezonu i maksimalnu popunjenost. Pa su tako u hotelima “IN” i “Zepter Palas” sve sobe rasprodate. Istu sudbinu dijele i u hotelu “Vidović”. Slovenci su najredovniji gosti.

“Kao i svake godine prvo se pune stan na dan pa onda hoteli, u ovom periodu je na 70 odsto, a očekuje se 100 odsto popunjenost”, kaže Kurtimović

Banjaluka ima oko 2.250 registrovanih smještajnih jedinica, u hotelima, motelima i pansionima. Cijene smještaja u odnosu na prošlu godinu su veće za oko 20 KM po osobi, pa je za noćenje u dvokrevetnoj sobi potrebno izdvojiti u prosjeku 165 KM,

I banjalučki kafići izašli su sa ponudama za najluđu noć, no podaci o njihovoj popunjenosti znaće se tek u budućem periodu.

“To ćemo znati očekivan početkom decembra”, rekao je Kurtinović

Dobra očekivanja za provod u Banjaluci imaju i u TO Banjaluka.

“I ove godine imamo dobra očekivanja i kada je u pitanju provod u Banjaluci za Novu Godinu i sigurno neće podbaciti ni ove godine, uz zaista dobri zabavljači za za dvije udarne noći”, rekla je Branković

Banjalučane i turiste koji novogodišnje praznike planiraju provesti u gradu na Vrbasu 31. decembra i 1. januara zabavljaće Željko Samardžić i Lepa Brena, za šta će biti utrošeno oko 189.000 KM.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()