Vozite oprezno, pažnju obratite na odrone

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar

07.04.2023. 07:07
  • Podijeli:
odron-foto-atv.jpg

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone, navode iz BIHAMK-a. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Aktuelni radovi

Zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je zatvorena Zenička zaobilaznica na autoputu A-1 (oba smjera).

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), zatim na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Stanje na GP

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila mogu saobraćati preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za putnička vozila za sada nisu duža od 30 minuta.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()