Uvezene iz Italije: Sa tržišta BiH povučene konzerve pasulja

Riječ je o smeđem sterilizovanom pasulju čiji je proizvođač/izvoznik "Fijama Vezuvijana" iz italijanskog grada Otavijano, a sporni su lotovi L M261 i L F361 svih rokova upotrebe.

17.05.2024. 15:00
  • Podijeli:
beli pasulj, pixabay-6607eac479952.webp Foto: Pixabay

Na tržište BiH isporučene su konzerve pasulja iz Italije u kojem su pronađeni ostaci miša, o čemu se obaviještene nadležne inspekcije i zatraženo je preduzimanje mjera, saopšteno je iz Agencije za bezbjednost hrane BiH.

Riječ je o smeđem sterilizovanom pasulju čiji je proizvođač/izvoznik "Fijama Vezuvijana" iz italijanskog grada Otavijano, a sporni su lotovi L M261 i L F361 svih rokova upotrebe.

Ovaj proizvod nije u skladu sa odredbama Zakona o hrani.

Informaciju o prisustvu ostaka miša Agencija je primila putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje.

"Sve raspoložive informacije o proizvodu, shodno važećim propisima, dostavljene su na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim organima u BiH, od kojih je zatraženo preduzimanje mjera i povratno obavještavanje Agencije za bezbjednost hrane", navedeno je u saopštenju.

Iz Agencije napominju da se ova obavijest odnosi isključivo na proizvod sa navedenim podacima. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()