U Mostaru rekordnih 70 hiljada građana dočekalo Novu 2024. godinu uz Željka Joksimovića

Organizatori su već ranije kazali kako je ovo najskuplji doček Nove godine u Mostaru do sada

01.01.2024. 12:29
  • Podijeli:
nova_godina_mostaer_pixsell-6592a0b655269.webp Foto: Pixsell

U Mostaru je najluđu noć u godini proslavio rekordan broj građana na javnom dočeku Nove 2024. godine, u koju je Mostarce i njihove goste iz Bosne i Hercegovine i inostranstva uveo jedan od najvećih muzičara u regionu Željko Joksimović, uz spektakularni vatromet.

Član organizacionog odbora ovog događaja u Mostaru Marin Čuljak za Klix.ba kaže da je prema prvim informacijama na javnom dočeku Nove godine bilo oko 70 hiljada gostiju koji su uživali u Mostaru.

Ovaj događaj održan je u sklopu Adventa u Mostaru, a zbog zabave pod otvorenim mostarskim nebom uz regionalnu zvijezdu muzičke scene Željka Joksimovića u najvećem gradu na Neretvi su svi smještajni kapaciteti odavno popunjeni, te se danima tražilo prenoćište i u okolnim mjestima.

Iz MUP-a HNK su za Klix.ba kazali da tokom noći nije bilo većih incidenata, odnosno da je bilo počinjeno šest manjih krivičnih djela, četiri saobraćajne nesreće i četiri narušavanja javnog reda i mira. Svako od navedenih je prošlo bez ozbiljnijih posljedica i povreda.

Organizatori su već ranije kazali kako je ovo najskuplji doček Nove godine u Mostaru do sada, koji je održan uz podršku sponzora, s uvjerenjem kako će pridonijeti nezaboravnom iskustvu u kojem će svaki posjetilac maksimalno uživati, a time i promovirati grad.

Smatraju kako ovogodišnji doček potvrđuje status najpoželjnije destinacije kojoj Mostar teži protekle tri godine.

Na tradicionalnoj reprizi dočeka 1. decembra 2024. godine Mostarci će imati priliku uživati u dva koncerta uz grupu "Gabriel" te zvijezdu večeri Ivu Jurića uz pratnju benda "Zadnja šansa".

Bez sumnje će brojni gosti uživati i u prirodnim ljepotama Mostara, te posjetiti nekih kulturno-historijskih spomenika ili turističkih atrakcija u srcu Hercegovine.

Tako je ovih dana neizostavna posjeta Starog mosta i stare gradske jezgre, staklene šetnice na Fortici i Blagaja, Bunskih kanala... koje posjetioci fotografiraju za trajna sjećanja i društvene mreže, te svojim impresijama postaju svojevrsni ambasadori Mostara i BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()