Sutra počinje ljeto, dan će trajati čak 15 sati i 35 minuta

Dug dan i položaj sunca utiču i na to da sunčevo zračenje bude jače, pa će UV indeks ovih dana biti veoma visok

19.06.2024. 20:09
  • Podijeli:
sunce_ljeto_pixabay-1663658918026.webp Foto: Pixabay

Sutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta, iako je nama sudeći po vremenu ljeto davno stiglo.

Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i pod najvećim uglom na sjevernu hemisferu. Dan traje mnogo duže nego noć, sutra će dan trajati čak 15 sati i 35 minuta.

Dug dan i položaj sunca utiču i na to da sunčevo zračenje bude jače, pa će UV indeks ovih dana biti veoma visok.

Ne zaboravite u ovim toplim danima da se štitite od sunca, naročito u najtoplijem dijelu dana od 10 sati do 18 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()