Predstavljen projekat centralnog spomenika za 1.864 poginula borca

Spomenik je zamišljen kao reprezentativno djelo po ugledu na onaj u Zejtinliku

22.03.2023. 18:50
  • Podijeli:
centralni spomenik borcima Doboj foto SRNA-641ad7622ef39.webp Foto: SRNA

Gradska Boračka organizacija Doboj predstavila je danas glavni projekat centralnog spomenika sa 1.864 imena poginulih srpskih boraca iz ovog grada u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, koji će se nalaziti u sklopu kompleksa budućeg Spomen-parka "Srpski borac".

Projekat je predstavljen na sastanku Predsjedništva gradske Boračke organizacije i gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića, te su definisane dalje aktivnosti.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Petar Tubić pojasnio je da je spomenik zamišljen kao reprezentativno djelo po ugledu na onaj u Zejtinliku, istakavši da će dostojanstveno predstavljati sve koji su živote dali za Doboj i Republiku Srpsku.

"Biće uklesana imena 1.864 poginulih, a ispod samog spomenika biće prostorija sa slikama boraca", izjavio je novinarima Tubić.

Jerinić je rekao da je zadovoljan što je konačno definisan glavni projekat centralnog spomenika koji će biti smješten u budućem Spomen-parku "Srpski borac", neposredno uz Spomen-hram Rođenja Presvete Bogorodice.

"Usaglasili smo se da ćemo u skorijem periodu pokrenuti proceduru javne nabavke i potpisivanjem ugovora pokrenuti izgradnju. Vjerujem da ćemo okvirno u šestom i sedmom mjesecu taj posao završiti", izjavio je Jerinić.

On je naveo da je gradska administracija preuzela na sebe obaveze da obezbijedi dozvole i najavio podršku za finansiranje izgradnje, uz nadu da će ovaj projekat novčano podržati i Vlada Republike Srpske i Kabinet predsjednika Republike Srpske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()