Milan Kovač za UNU: "Ja sam rođen na rijeci, rijeke su napadnute sa svih strana"

Smatra da se u okviru državnih institucija treba osnovati preduzeće koje će preuzeti koncesiju nad rijekama da ih zaštiti

09.08.2022. 15:13
  • Podijeli:
voda-svjetlosni-odraz-pixabay Cropped.jpg Foto: Pixabay

Izjava načelnika Šipova, Milana Kovača koju su prenijeli pojedini mediji izazvala je buru reakcija u javnosti.

“Mi imamo pet rijeka u Šipovu. Tih pet rijeka teče bezveze i niko od njih koristi nema”, rekao je Kovač za Nezavisne novine.

Na pitanje portala UNA da tu izjavu prokomentariše, Kovač je kazao da je izjava izvučena iz konteksta.

„Zloupotreba je kako novinari prave stvari, oni su kao neki pobornici ekologije, a mi koji tamo živimo kao ne znamo šta su rijeke. Ja sam rođen na rijeci, tačno na rijeci je moja kuća. Ja te ljude ne vidim ni da šetaju pored Plive ili pored Janja, već nešto kao nađu pa izvuku iz konteksta“, rekao je Kovač.

Dodao je da su “rijeke napadnute sa svih strana i da ih treba sačuvati.”

„Ja sam rekao da se tamo pravi javno preduzeće, koji nema veze sa hidrpoelektranama. Ideja je da se rijeke koje su napadnute sa svih strana, probaju sačuvati na način da se daju koncesije Elektroprivredi Republike Srpske, kako bi neko vodio računa o tim rijekama. One su sad, ne mogu reći ničije, one su državne, ali im je slaba zaštita. Napadnute su sa svih strana“, rekao je Kovač za portal UNA.

Precizirao je da smatra da se u okviru državnih institucija treba osnovati preduzeće koje će preuzeti koncesiju nad rijekama da ih zaštiti.

„Malo ko ima snage da zaštiti rijeke, bez državnih institucija“, naglasio je Kovač i dodao „Ja ne pravim HE, ja pravim preduzeće kome treba dati rijeke na upravljanje, pa neka pravi izletišta ili šetališta, i to je neki vid korišćenja rijeka. Pa neka prave ribnjake, pa i hidroelektrane na kraju krajeva ako hoće“, zaključio je Kovač.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()