Jahorina spremno dočekala ljetnu sezonu: Brojni sadržaji i popusti za domaće turiste

"Sutra počinje ljetni festival na Jahorini, nastupa u subotu Marija Mikić. Tu su brojne pogodnosti, ali i nagrade", istakao je

27.06.2024. 15:53
  • Podijeli:

Danas zvanično otvorena ljetna sezona na Jahorini.

"Čast mi je da otvorim sezonu, za koju vjerujem da će biti najbolja do sada. Tu je jezero, trampoline, ziplajn. Od ove godine postavljena je osvjetljenja staza. Adrenalinski park za 16 prepreka, jahanje konja. Jedan bogat sadržaj", kazao je vlasnik i direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Dodao je da imaju veliki broj kampova, košarkaški, rukometni, fudbalski...

"Ponovo kažem, da smo tek na 10 posto iskorištenost ljetnog turizma Jahorine. Klimatske promjene nam idu na ruku, jer planina nudi da ljudi dođu sa porodicom i uživaju na Jahorini. Ove godine smo donijeli odluku da svi državljani BiH imaju 50 posto popusta na sve sadržaje. Pozivamo ih da iskoriste ljepote naše i njihove Jahorine", naglasio je.

Prema njegovim riječima, ove godine obilježavaju i 10 godina Jahorina ultra trail, a na koji se do sada prijavilo oko 5.000 učenika iz 30 zemalja sirom svijeta.

"Sutra počinje ljetni festival na Jahorini, nastupa u subotu Marija Mikić. Tu su brojne pogodnosti, ali i nagrade", istakao je.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić ovom prilikom kazao je da mu je drago da ova saradnja bolja danas nego prije godinu i pol.

"Drago mi je da su realizirane sve investicije koje je podržao i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. Siguran sam da sve veći broj turista i u narednom periodu dolaziti na Jahorinu. Zajednički smo kreirali sadržaje, sada ćemo ih zajedno realizirati", kazao je Šulić.

Predsjednik nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek najavio je dolazak Crvene Zvezde na Jahorinu krajem jula i utakmicu sa KK Jahorina.

"Nadamo se da će se Partizan odazvati pozivu. Vlada je prepoznala ovaj momenat i trenutak je kada ne smije da se stane", istakao je Elek.

Dodao je da ne želi da ulazi u probleme, ali je pozvao Čubrilovića da potpise suglasnost i pusti put u funkciju.

Podsjetio je da se radi o putu koji je izgrađen prije dvije godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()