Izabrani predsjednik i potpredsjednici Ustavnog suda Federacije BiH

Za predsjednicu Ustavnog suda Federacije BiH izabrana je sudija Aleksandra Martinović iz reda Ostalih

29.05.2024. 18:29
  • Podijeli:
Ustavni_sud_FBiH_foto_ustavni-66573049eb344.webp Foto: Ustavni sud FBiH

Na današnjoj svečanoj sjednici Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine izabrani su predsjednik i potpredsjednici Ustavnog suda Federacije BiH.

Za predsjednicu Ustavnog suda Federacije BiH izabrana je sudija Aleksandra Martinović iz reda Ostalih, a za potpredsjednike Ustavnog suda FBiH izabrane su sudije Vesna Budimir iz reda hrvatskog naroda i Edin Muminović iz reda bošnjačkog naroda, saopćeno je iz Ustavnog suda Federacije BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()