Evo ko su novi predsjednici sudova u BiH

VSTS BiH imenovao je nosioce pravosudnih funkcija koji će na dužnost stupiti 1. avgusta

06.07.2023. 15:31
  • Podijeli:
sudija sud bl.jpg Foto: UNA

Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH imenovao je danas nosioce pravosudnih funkcija u BiH, koji će na dužnost stupiti 1. avgusta.

Na nivou Republike Srpske imenovani su Dijana Mazalić Nović za predsjednika Okružnog privrednog suda u Prijedoru, Goran Đurić za predsjednika Osnovnog suda u Doboju, Siniša Marković za sudiju Okružnog suda u Banjaluci i Slađana Todorović za sudiju Osnovnog suda u Doboju.

U Federaciji BiH /FBiH/ imenovani su Katarina Drmać za predsjednika Opštinskog suda u Konjicu, Denis Trifković za sudiju Kantonalnog suda u Novom Travniku, Marin Kajić za sudiju Opštinskog suda u Bugojnu, Tajana Kovačević za sudiju Opštinskog suda u Bosanskoj Krupi, Slaviša Marić za sudiju Opštinskog suda u Bihaću i Mirza Bašić za sudiju Opštinskog suda u Lukavcu.

VSTS je pri donošenju odluke o imenovanju uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda, te iskustva na rukovodećim poslovima, saopšteno je iz VSTS-a BiH.

Imenovanja su obavljena tokom drugogo dana sjednice VSTS-a.

U saopštenju se ističe da pri imenovanjima VSTS primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju ista prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjerna zastupljenost polova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()