Duge kolone na graničnim prelazima, tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila

Tokom dužih putovanja pravite češće pauze, a prije polaska na put informišite se o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima

18.08.2023. 14:30
  • Podijeli:
gužve na autoputu instagram 132rs-643d5956d47a3.webp Foto: Instagram 192.rs

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća bez zastoja, uz povoljne vremenske prilike.

Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja, posebno na putnom pravcu Sarajevo-Mostar, pa mole se svi učesnici u saobraćaju da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Tokom dužih putovanja pravite češće pauze, a prije polaska na put informišite se o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima. Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Još danas se izvode radovi na asfaltiranju na magistralnom putu Buna-Tasovčići, zbog čega se na mjestu radova saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Kiseljak-Busovača, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h. 

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška duga je kolona putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()