Davno obećano, a još "u vazduhu": Žalba ponovo zakočila nabavku

Zakonom o javnim nabavkam je propisana zabrana zaključenja ugovora o javnoj nabavci u roku od 15 dana od dana kada su ponuđači obaviješteni o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

16.05.2024. 16:00
  • Podijeli:
trudnica_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Iako je Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske sredinom aprila donio odluku da je firma "Biotega" Banjaluka izabrana kao najpovoljnija ponuda za nabavku prenatalnih testova za trudnice, ipak je žalba zakočila njenu primjenu, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

"Ugovornom organu, Univerzitetskom kliničku centru Republike Srpske onemogućeno da započne sa primjenom, budući da je predmetni postupak javne nabavke usluge obustavljen 25. aprila ove godine zbog uložene žalbe", kazali su iz UKC RS.

Podsjetimo, ranije su iz ove zdravstvene ustanove rekli da su 15. aprila donijeli Odluku o izboru najpovoljnije ponude u postupku prenatalnog testiranja iz krvi trudnice (NIPT) a kao najpovoljnija ponuda ocijenjena je firme "Biotega" Banjaluka.

"Zakonom o javnim nabavkam je propisana zabrana zaključenja ugovora o javnoj nabavci u roku od  15 dana od dana kada su ponuđači obaviješteni o izboru najpovoljnijeg ponuđača. U slučaju da u zakonom određenom roku, Univerzitetski klinički centar Republike Srpske ne zaprimi žalbu, može se pristupiti narednom koraku, a to je sačinjavanje i potpisivanje ugovora o javnoj nabavci", kazali su iz UKC RS.

Dodaju, da je da je u pitanju zajednička javna nabavka, zbog čega će ugovor nakon njegovog potpisivanja od strane korisnika usluga, platioca i davaoca usluga, biti proslijeđen na potpis preostalih devet zdravstvenih ustanova, koje su njegove potpisnice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()