Damir Arnaut predao akreditive predsjedniku Njemačke

Preuzeo dužnost novog ambasadora

27.08.2023. 16:29
  • Podijeli:
arnaut steinmeier twitter-64eb5dafb2e6b.webp Foto: Twitter

Novi ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Njemačkoj, Damir Arnaut, uručio je akreditive predsjedniku te države Franku-Walter Steinmeieru.

Arnaut je na Twitteru naveo kako je sa predsjednikom Njemačke, nakon ceremonije uz državne i vojne počasti, razgovarao o temama od strateškog interesa za BiH, a u objavama na društvenim mrežama podijelio je i link na kojem je snimak ceremonije.

Inače, na YouTube kanalu koji izvještava o aktivnostima savezne vlasti Njemačke navedeno je da su 24. avgusta, prema istom protokolu, u periodu od 10 do 12 sati izvršene akreditacije četvorice ambasadora: Tunisa, Bosne i Hercegovine, Republike Kongo i Singapura.  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()