U Sarajevu sedam vozača isključeno iz saobraćaja zbog alkohola

Isključeno je i sedam lica koja su upravljala vozilom prije sticanja prava na vožnju

25.06.2024. 19:29
  • Podijeli:
alkotest, alko test, vožnja u alkoholisanom stanju, alkohol, pijanstvo - shutterstock-6633bf0611167.webp Foto: Shutterstock

Policija je u protekla 24 sata iz saobraćaja isključila sedam vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Isključeno je i sedam lica koja su upravljala vozilom prije sticanja prava na vožnju.

Jedan vozač je isključen zbog upravljanja vozilom tokom trajanja zaštitne mjere zabrane vožnje.

Također, jedno vozilo je isključeno zbog isteka važnosti potvrde o registraciji, te jedno neregistrovano vozilo i jedno tehnički neispravno vozilo.

Ovi slučajevi postavljaju pitanje hoće li se konačno stati na kraj vožnji u alkoholiziranom stanju i da li su kazne dovoljno oštre da odvrate vozače od ovakvih opasnih ponašanja.

Stalno prisustvo vozača pod utjecajem alkohola na cestama ukazuje na potrebu za strožim sankcijama i većom kontrolom kako bi se povećala sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()