Pretresi u Sarajevu, Konjicu i Istočnom Sarajevu: Oduzeto 70 kilograma droge

U toku su pretresi na području Istočnog Sarajeva, Konjica i Kantona Sarajevo zbog trgovine narkoticima

26.06.2024. 11:15
  • Podijeli:
fup_akcija_jagurar_fup-656f01580823a.webp Foto: FUP

Federalna uprava policije (FUP) realizuje akciju kodnog naziva "Rapid" u kojoj je do sada oduzeto 70 kilograma droge spid.

U toku su pretresi na području Istočnog Sarajeva, Konjica i Kantona Sarajevo zbog trgovine narkoticima.

"Nakon višemjesečne istrage i provođenja posebnih istražnih radnji, po nalogu i pod nadzorom postupajuće tužiteljice Odjela za opći kriminal, jučer u popodnevnim satima započela je realizacija akcije kodnog naziva 'Rapid'", saopćili su iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo (KS).

Kako saznajemo postupajuća tužiteljica u ovoj akciji je Aida Topalović.

Bitno je naglasiti da je riječ o akciji koja nema veze sa današnjom akcijom "Omerta", a koja se također realizuje zbog trgovine narkoticima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()