Poslije devet mjeseci bjekstva: Odbjegli Rosić se predao sudu

Mile Rosić, za kojim se tragalo u predmetima "Storidž" i "Ira", juče se predao Okružnom sudu u Bijeljini

10.12.2022. 15:02
  • Podijeli:
Policija hapsenje Dejan Rakita PIXSELL-1664225874781.webp Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Odbjegli Mile Rosić iz Bijeljine, za kojim se tragalo u okviru akcija "Storidž" i "Ira", predao se Okružnom sudu u Bijeljini, potvrđeno je za UNU.

Kako saznajemo Rosić je sam došao u sud i predat je u nadležnost sudske policije, koja ga je sprovela u pritvor.

Rosić se u bjekstvu nalazio od aprila prošle godine kada su MUP RS i SIPA na području Bijeljine sproveli akciju usmjerenu na otkrivanje krivičnih djela organizovanog kriminala i trgovine drogom.

U akciji je tada uhapšeno 18 osoba, među kojima i Željko Radovanović zvani Krečo, kao i sudija Osnovnog suda u Bijeljini Jovan Savić, koji se tereti za odavanje informacija Rosiću.

Osim toga za Rosićem se tragalo u okviru predmeta "Storidž" zbog sumnje da je bio umiješan zastrašivanje načelnika PU Gradiška Bojana Škorića. Radilo se o podmetanju eksplozivne naprave na kafe bar "Utopia" u Gradišci, koji je vlasništvo Škorićevog brata, te paljevinu pilane u Donjim Podgradcima koja je vlasništvo Škorićevog vozača.

Inače, protiv Mileta Rosića u toku je sudski postupak za ubistva sugrađanina Siniše Glamočanina u Bijeljini. Prvobitno je bio osuđen na 11 godina i dva mjeseca zatvora, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske. U ponovljenom postupku Rosić je osuđen na šest godina zatvora, ali je presudu u aprilu prošle godine ponovo ukinuo Vrhovni sud RS.

Ubistvo se dogodilo 20. jula 2016. godine u blizini Rosićeve kuće u Bijeljini. Glamočanin je pogođen sa više hitaca iz pištolja, a tokom suđenja odbrana je tvrdila da je Rosić u njega pucao u nužnoj odbrani. Nakon zločina Rosić je određeno vrijeme proveo u pritvoru, koji mu je ukinut u martu 2019. godine. Kako nije odmah pušten iz pritvorske jedinice Rosić je iz revolta u zatvoru progutao tri žice zbog čega je završio u bijeljinskoj bolnici na liječenju.

Rosić i pored toga ima podeblji dosije. Odležao je 13-godišnju kaznu zatvora zbog razbojništva u kojem je ubijen 14-godišnji D. P. Zločin se dogodio 2. avgusta 1997. godine kada je Rosić zajedno sa još dva lica u Ljeljenči presreo  ”peugeot 405” u namjeri da ga opljačkaju. U vozilu je bio D. P. sa roditeljima i pljačka se otela kontroli pri čemu je dječak ubijen.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()